Kuřecí maso v jogurtové omáčce s ředkvičkami a koprem zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky2 ksředkvičky1 svazekhustý bílý jogurt3 vrchovaté lžíce
kopr1 hrstičkavývar250 mlčervená mletá paprika1 špetka
kari koření1 lžičkasůl1 špetkasolčanka dle potřeby
kuřecí stehenní řízky 2 ks, ředkvičky 1 svazek, hustý bílý jogurt 3 vrchovaté lžíce, kopr 1 hrstička, vývar 250 ml, červená mletá paprika 1 špetka, kari koření 1 lžička, sůl 1 špetka, solčanka dle potřeby

Příprava

Znáte to..."rodičák" pořád nikde a v peněžence pár drobných. Tak jsem sáhla do železných zásob v mrazáku a vyndala kuřecí maso. Co ale s ním? V lednici se krčil svazek už lehce unavených ředkviček a když jsem objevila ještě zbytek jogurtu, nápad byl na světě. Vyzkoušejte, překvapí Vás.

Maso nakrájíme na kousky, okořeníme a vložíme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, nasekaný kopr a jogurt, vše promícháme. Pečeme při 200stupních 5minut, poté podlijeme vývarem, promícháme a pečeme dalších 30minut. Maso vyjmeme a zbylou omáčku rozmixujeme. Podáváme s rýží.

2016-01-19 Hlavní chody

Poznámka

Pokud nemáte doma kari, poslouží i kurkuma, která vlastně též kari koření obsahuje. Kdo by nesehnal stehenní řízky, může použít klasická prsa.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI