Ingredience: | |||||
kuřecí maso (prsní) | 500 g | cibule | 1 ks | cuketa | 1 ks |
medvědí máslo | 2 - 3 lžíce | smetana | 100 ml | voda nebo vývar | dle potřeby |
růžová himalájská sůl | dle chuti | ||||
Příloha: | |||||
rýže | dle potřeby | quinoa | dle potřeby |
Další variace na cuketovou omáčku, tentokrát s medvědím máslem, které jí dodá šmrnc.
Na medvědím másle zpěníme n klínky pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme do měkka.
Poté maso vyjmeme, do hrnce k cibuli přidáme omytou a nastrouhanou cuketu (včetně slupky) a povaříme cca 10 minut.
Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (dle potřeby zredukujeme či naředíme na požadovanou hustotu).
Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a osolíme.
Jako přílohu můžete zvolit například rýži nebo quinou (já je vařím společně půl na půl), či těstoviny.
V protikvasinkové dietě doporučuji vyzkoušet květákovou rýži, kdy syrový květák nastrouháte nahrubo, na pánvi na trošce oleje osmahnete, osolíte, poté podlijete trošičkou vody nebo vývaru a dusíte 5 - 10 minut, aby byl na skus.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI