Kuřecí s medvědím máslem a cuketovou omáčkou, rýže s quinoou zpět

Ingredience:
kuřecí maso (prsní)500 gcibule1 kscuketa1 ks
medvědí máslo2 - 3 lžícesmetana100 mlvoda nebo vývar dle potřeby
růžová himalájská sůl dle chuti
Příloha:
rýže dle potřebyquinoa dle potřeby
kuřecí maso (prsní) 500 g, cibule 1 ks, cuketa 1 ks, medvědí máslo 2 - 3 lžíce, smetana 100 ml, voda nebo vývar dle potřeby, růžová himalájská sůl dle chuti, rýže dle potřeby, quinoa dle potřeby

Příprava

Další variace na cuketovou omáčku, tentokrát s medvědím máslem, které jí dodá šmrnc.

Na medvědím másle zpěníme n klínky pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, necháme zatáhnout a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme do měkka.

Poté maso vyjmeme, do hrnce k cibuli přidáme omytou a nastrouhanou cuketu (včetně slupky) a povaříme cca 10 minut.

Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (dle potřeby zredukujeme či naředíme na požadovanou hustotu).

Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo, a osolíme.

Jako přílohu můžete zvolit například rýži nebo quinou (já je vařím společně půl na půl), či těstoviny.

V protikvasinkové dietě doporučuji vyzkoušet květákovou rýži, kdy syrový květák nastrouháte nahrubo, na pánvi na trošce oleje osmahnete, osolíte, poté podlijete trošičkou vody nebo vývaru a dusíte 5 - 10 minut, aby byl na skus.

2017-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI