Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 2 ks | citron | 1 ks | rozmarýn | 3 snítky |
olej nebo máslo | 1 lžíce | růžová sůl | dle chuti | pohanka | 1 šálek |
vývar nebo voda | 2 šálky | medvědí máslo | 1 tenký plátek |
Jaro je tu a s ním i naše každodenní návštěva zahrady. Jakmile táta zarachotí klíčem v zámku, popadneme děti a fičíme ven. Vracíme se se západem sluníčka. Bohužel kvůli tomu často nestíháme ostatní věci, jako třeba nakoupit. Takže dnes opět záchrana v podobě kuřecích stehen ukrytých v mrazáku a posledního citronu. Ještěže se aspoň těm bylinkám teď začne dařit.
Kuřecí stehna jsem omyla, osušila, lehce osolila a pod kůži jsem každému nastrkala 3 měsíčky citronu a snítku rozmarýnu. Vložila jsem je do pekáčku, přidala lžíci oleje, zbylou snítku rozmarýnu a zbytek citronu a podlila trochou vody. Pekla jsem přikryté alobalem 1,5 hodiny, poté jsem odkryla a nechala zezlátnout. Peču takto dlouho proto, že mám ráda, když se maso téměř rozpadá a jde samo od kosti.
Pohanku jsem řádně propláchla a v poměru 1:2 s vodou nechala hodinu namáčet. V téže vodě s troškou soli jsem ji během asi 5 minut uvařila a do hotové přidala medvědí máslo.
Celé jídlo jsem nakonec přelila výpekem, který dodá jídlu tu pomyslnou korunku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI