Kuřecí stehno s citrónem a rozmarýnem,pohanka s medvědím máslem zpět

Ingredience:
kuřecí stehna2 kscitron1 ksrozmarýn3 snítky
olej nebo máslo1 lžícerůžová sůl dle chutipohanka1 šálek
vývar nebo voda2 šálkymedvědí máslo1 tenký plátek
kuřecí stehna 2 ks, citron 1 ks, rozmarýn 3 snítky, olej nebo máslo 1 lžíce, růžová sůl dle chuti, pohanka 1 šálek, vývar nebo voda 2 šálky, medvědí máslo 1 tenký plátek

Příprava

Jaro je tu a s ním i naše každodenní návštěva zahrady. Jakmile táta zarachotí klíčem v zámku, popadneme děti a fičíme ven. Vracíme se se západem sluníčka. Bohužel kvůli tomu často nestíháme ostatní věci, jako třeba nakoupit. Takže dnes opět záchrana v podobě kuřecích stehen ukrytých v mrazáku a posledního citronu. Ještěže se aspoň těm bylinkám teď začne dařit.

Kuřecí stehna jsem omyla, osušila, lehce osolila a pod kůži jsem každému nastrkala 3 měsíčky citronu a snítku rozmarýnu. Vložila jsem je do pekáčku, přidala lžíci oleje, zbylou snítku rozmarýnu a zbytek citronu a podlila trochou vody. Pekla jsem přikryté alobalem 1,5 hodiny, poté jsem odkryla a nechala zezlátnout. Peču takto dlouho proto, že mám ráda, když se maso téměř rozpadá a jde samo od kosti.
Pohanku jsem řádně propláchla a v poměru 1:2 s vodou nechala hodinu namáčet. V téže vodě s troškou soli jsem ji během asi 5 minut uvařila a do hotové přidala medvědí máslo. 
Celé jídlo jsem nakonec přelila výpekem, který dodá jídlu tu pomyslnou korunku.

2016-04-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI