Kvásková pizza zpět

Rozkvas:
žitná mouka150 gvoda150 g
Finální těsto:
špaldová mouka T 630300 gvoda140 golivový olej2 lžíce
himalájská sůl10 g
Náplň:
loupaná krájená rajčata1 plechovkacibule1/2 ksčesnek2 stroužky
koření na pizzu1 lžičkasůl dle chuticukr dle chuti
žampiony100 gšunka od kosti200 gtvrdý sýr200 g
černé olivy100 g
žitná mouka 150 g, voda 150 g, špaldová mouka T 630 300 g, voda 140 g, olivový olej 2 lžíce, himalájská sůl 10 g, loupaná krájená rajčata 1 plechovka, cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, koření na pizzu 1 lžička, sůl dle chuti, cukr dle chuti, žampiony 100 g, šunka od kosti 200 g, tvrdý sýr 200 g, černé olivy 100 g

Příprava

A je tu zase víkend a já mám čas být v kuchyni o trochu déle, navíc si moji kluci už v týdnu přáli pizzu. Původním receptem jsem se inspirovala u skvělé pekařské kolegyně z naší místní skupiny na FB vzniklé po absolvování kurzu kváskového pečení, který tato kolegyňka zorganizovala a já ji tímto děkuji za odstartování mé kváskomanie.

Nejdříve si připravíme nejlépe večer rozkvas smícháním kvásku s moukou a vodou v husté těsto. Necháme prokvasit při pokojové teplotě cca 12 hodin. Ráno si osmahneme na oleji cibulku s česnekem nasekaným najemno, zalijeme rajčaty a cca 15 minut povaříme. Dochutíme solí, cukrem a kořením, necháme vychladnout. Žampiony si nasekáme a osmahneme.

Rozkvas smícháme s moukou, vodou, olejem a solí. Necháme cca jednu až dvě hodiny kynout. Poté prohněteme na podložce, případně podsypáváme ještě moukou, v hladké pružné těsto. To rozdělíme na dva bochníčky, které necháme další cca 2 hodiny kynout přikryté igelitem. Poté každý bochníček rozválíme na pečícím papíře na placku a zapneme troubu na 250 stupňů. Zhruba po dvaceti minutách troubu zapaříme a každou placku pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Obě placky naplníme libovolnou náplní. Já potřela předem uvařenou rajčatovou omáčkou, posypala šunkou, žampiony, sýrem a olivami.

2017-03-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI