Kyseláky zpět

Ingredience:
sádlo kousekcibule1 ksbobkový list4 ks
nové koření10 kuličeksůl dle chutimletý pepř dle chuti
ocet dle chutismetana ke šlehání 31%1 kelímekuzenina (klobása, špekáček...já měla klobásový kabanos)300 g
brambory uvařené ve slupce dle potřebyhladká mouka3 lžíce
sádlo kousek, cibule 1 ks, bobkový list 4 ks, nové koření 10 kuliček, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, ocet dle chuti, smetana ke šlehání 31% 1 kelímek, uzenina (klobása, špekáček...já měla klobásový kabanos) 300 g, brambory uvařené ve slupce dle potřeby, hladká mouka 3 lžíce

Příprava

Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela.

Uzeninu uvaříme doměkka, vyjmeme, ale vodu ponecháme. Na rozpálené sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkové listy a nové koření. Necháme rozvonět a cibuli zesklovatět. Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili uzeninu. Přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme, dáme cca lžíci octa. Na mírném ohni necháme za občasného promíchávání vařit cca 20 minut. Podle potřeby doředíme mlékem nebo vodou. Poté omáčku propasírujeme, přidáme brambory, které jsme si uvařili ve slupce a následně této zbavili. Přidáme i uzeninu a jak tu, tak brambory nakrájíme na velikost sousta…nebo tak nějak. Nejlepší je na druhý den, kdy se krásně všechny chutě propojí a omáčka se uleží. 

2014-05-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI