Mandarinkové rizoto s kuřecím masem zpět

Ingredience:
velké kuřecí prso1 kscibule1/2 ksmáslo1 lžíce
olej1 lžícerýže1 šálekšťáva z mandarinek1 dcl
mandarinka1 ksvývarcca 500 mlvoda dle potřeby
sušený koriandr nebo hrst čerstvého2 lžícebobkový list2 ksbadyán1 hvězdička
mleté nové koření špetkapepř špetkarůžová sůl špetka
velké kuřecí prso 1 ks, cibule 1/2 ks, máslo 1 lžíce, olej 1 lžíce, rýže 1 šálek, šťáva z mandarinek 1 dcl, mandarinka 1 ks, vývar cca 500 ml, voda dle potřeby, sušený koriandr nebo hrst čerstvého 2 lžíce, bobkový list 2 ks, badyán 1 hvězdička, mleté nové koření špetka, pepř špetka, růžová sůl špetka

Příprava

Že drůbeží maso a citrusy tvoří téměř dokonalou dvojici, to není žádným tajemstvím. Takže když jsme dostali další síťku mandarinek, rozhodla jsem se toho využít a spotřebovat poslední kus kuřecího. A šmakovalo nám.

Na lžíci másla s olejem zpěníme nadrobno sekanou cibuli spolu s bobkovým listem a badyánem. Přidáme na malé kostičky krájené maso, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Chvíli restujeme, až je maso ze všech stran zatažené. 
Přisypeme rýži, promícháme, vyjmeme bobkový list a badyán a podlijeme mandarinkovou šťávou. Jakmile se šťáva vsákne, přilijeme vývar a za občasného míchání dusíme doměkka (trvá to 15-20min). Podle potřeby přiléváme horkou vodu. 
Před dokončením vmícháme do rizota koriandr a oloupanou mandarinku rozebranou na půlměsíčky.

2016-04-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI