Medová krkovička na pivu zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkycibule3 ksmed2 lžíce
Teriyaki omáčka2 lžícedijonské hořčice2 lžíceolivový olej50 ml
česnek4 stroužkydomácí kečup2 lžícechilli paprička nadrobno1 ks
pivo dl chuti
krkovice 4 plátky, cibule 3 ks, med 2 lžíce, Teriyaki omáčka 2 lžíce, dijonské hořčice 2 lžíce, olivový olej 50 ml, česnek 4 stroužky, domácí kečup 2 lžíce, chilli paprička nadrobno 1 ks, pivo dl chuti

Příprava

Taková naložená krkovička na pivu, vás musí chuťově naladit. Hlavně maso "nebijte", jen naložte, zůstane šťavnaté.

Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. 
Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. 
Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. 
Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. 
Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem. 
Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme. 
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.

Doboru chuť!

2015-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI