Omáčka z červené čočky s quinoa noky zpět

Ingredience:
cibule50 gmrkev50 gpetržel50 g
celer50 gčervená čočka120 golej2 lžíce
rajšký protlak2 lžícezeleninový vývar500 mlrýžová smetana200 ml
sůl dle chutisaturejka dle chutidrcený kmín dle chuti
sušený česnek dle chuti
Noky (25 ks):
quinoa70 gžloutek2 ksjáhlová mouka100 g
kukuřičná hrubá mouka60 gsůl dle chuti
cibule 50 g, mrkev 50 g, petržel 50 g, celer 50 g, červená čočka 120 g, olej 2 lžíce, rajšký protlak 2 lžíce, zeleninový vývar 500 ml, rýžová smetana 200 ml, sůl dle chuti, saturejka dle chuti, drcený kmín dle chuti, sušený česnek dle chuti, quinoa 70 g, žloutek 2 ks, jáhlová mouka 100 g, kukuřičná hrubá mouka 60 g, sůl dle chuti

Příprava

Dostala jsem od kamarádky červenou čočku a quinou, se kterou jsem se ještě nesetkala. Takže naše pondělí opět pod heslem POPRVÉ.

Na oleji jsem nechala zezlátnout pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu, přisypala jsem čočku a ještě 3min opékala. Poté jsem přidala koření, protlak a zalila vývarem. Dusila jsem, dokud se tekutina neodpařila. Nakonec jsem vmíchala smetanu a vše rozmixovala.

Noky:

Quinou jsem uvařila podle návodu, do vychladlé přidala žloutky, sůl a obě mouky. Směs jsem nechala asi 5-10min odpočinout, trochu zhoustne. Kávovou lžičkou jsem pak vhazovala noky do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsem ještě asi 2min vařila.

2016-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI