Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 750 g | růžová sůl | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
sušený drcený česnek | dle chuti | sladká mletá paprika | dle chuti | ||
Smetanová cuketa: | |||||
máslo | 20 g | cuketa | 400 g | smetana ke šlehání | 100 - 150 ml |
čerstvé oregano | velká hrst | růžová sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti |
Batátové nočky: | |||||
batáty | 450 g | špaldová mouka | cca 300 g | olej | 1 lžíce |
růžová sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti | sušený drcený česnek | dle chuti |
Opět jsem na dietě, ale nebojte, doma rozhodně nestrádají. A já jen tiše závidím.
Maso očistíme, ze všech stran osolíme a posypeme paprikou, kmínem a česnekem. Vložíme do pekáče a podlijeme přibližně 1dcl vody. Přiklopíme a pečeme při 150 stupních 3 hodiny.
Podle potřeby podléváme a před koncem pečení odkryjeme, aby maso pěkně zčervenalo.
Pokud máte problém se sušší kýtou, použijte plec.
Batáty oloupeme a uvaříme na páře doměkka. Rozmačkáme a necháme zchladnout. Mezitím si dáme vařit vodu se solí.
Do vychladlých rozmačkaných batátů přimícháme sůl, pepř a česnek a postupně zapracováváme mouku, až vznikne nelepivé těsto.
Rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme "hada" o průměru 2cm. Odkrajujeme nočky, které ihned vkládáme do vroucí vody. Po chvíli je ode dna odlepíme vidličkou.
Po vyplavání vaříme ještě 3-5 minut. V míse pokapeme olejem, aby se neslepily.
Cuketu nastrouháme i se slupkou a na másle restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a dusíme 5-10 minut. Většinou není třeba podlévat, cuketa sama pustí šťávu.
Nakonec přilijeme smetanu, vše rozmixujeme a už jen krátce prohřejeme.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI