Pečené vepřové se smetanovou cuketou, batátové nočky zpět

Ingredience:
vepřová kýta750 grůžová sůl dle chutidrcený kmín dle chuti
sušený drcený česnek dle chutisladká mletá paprika dle chuti
Smetanová cuketa:
máslo20 gcuketa400 gsmetana ke šlehání100 - 150 ml
čerstvé oregano velká hrstrůžová sůl dle chutibílý pepř dle chuti
Batátové nočky:
batáty450 gšpaldová moukacca 300 golej1 lžíce
růžová sůl dle chutibílý pepř dle chutisušený drcený česnek dle chuti
vepřová kýta 750 g, růžová sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, sušený drcený česnek dle chuti, sladká mletá paprika dle chuti, máslo 20 g, cuketa 400 g, smetana ke šlehání 100 - 150 ml, čerstvé oregano velká hrst, růžová sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, batáty 450 g, špaldová mouka cca 300 g, olej 1 lžíce, růžová sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, sušený drcený česnek dle chuti

Příprava

Opět jsem na dietě, ale nebojte, doma rozhodně nestrádají. A já jen tiše závidím.

Maso očistíme, ze všech stran osolíme a posypeme paprikou, kmínem a česnekem. Vložíme do pekáče a podlijeme přibližně 1dcl vody. Přiklopíme a pečeme při 150 stupních 3 hodiny. 
Podle potřeby podléváme a před koncem pečení odkryjeme, aby maso pěkně zčervenalo.
Pokud máte problém se sušší kýtou, použijte plec.

Batáty oloupeme a uvaříme na páře doměkka. Rozmačkáme a necháme zchladnout. Mezitím si dáme vařit vodu se solí. 
Do vychladlých rozmačkaných batátů přimícháme sůl, pepř a česnek a postupně zapracováváme mouku, až vznikne nelepivé těsto. 
Rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme "hada" o průměru 2cm. Odkrajujeme nočky, které ihned vkládáme do vroucí vody. Po chvíli je ode dna odlepíme vidličkou. 
Po vyplavání vaříme ještě 3-5 minut. V míse pokapeme olejem, aby se neslepily.

Cuketu nastrouháme i se slupkou a na másle restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a dusíme 5-10 minut. Většinou není třeba podlévat, cuketa sama pustí šťávu.
Nakonec přilijeme smetanu, vše rozmixujeme a už jen krátce prohřejeme.

Dobrou chuť.

2016-06-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI