Ingredience: | |||||
losos | dle potřeby | máslo | 1/2 ks | sušený česnek | 1 lžička |
sušená šalvěj | 2 lžíce | bazalka | 1 lžička | mletý rozmarýn | 1 lžička |
citron | 1 ks | sůl | dle chuti | těstoviny s medvědím česnekem | 400 g |
smetana ke šlehání | 250 ml | parmazán | 100 g |
Na Štědrý den byl kapr, takže losos zůstal na dnešek.
Lososa umyjeme, osušíme, kůži nařízneme. Řádně osolíme ze všech stran, posypeme cca 1PL šalvěje zevnitř i zvenku, poklademe měsíčky citronu a dáme na pečícím papíru do trouby. Při 200 stupních pečeme asi 35min. Před dopečením, cca 10min, vyjmeme citron a vložíme kolečka domácího bylinkového másla. To připravíme následujícím postupem. Polovinu změklého másla utřeme s 1PL šalvěje, mletým rozmarýnem a bazalkou, přidáme podrcený sušený česnek, vložíme do potravinářské folie, zarolujeme a necháme v lednici (nebo pokud nemáte čas v mrazáku) ztuhnout.
Mezitím, co se losos peče, si připravíme omáčku na těstoviny. Na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme ve smetaně rozpustit parmazán a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI