Pečený losos na šalvěji s bylinkovým máslem, tagliatelle s medvědím česnekem v parmazánové omáčce zpět

Ingredience:
losos dle potřebymáslo1/2 kssušený česnek1 lžička
sušená šalvěj2 lžícebazalka1 lžičkamletý rozmarýn1 lžička
citron1 kssůl dle chutitěstoviny s medvědím česnekem400 g
smetana ke šlehání250 mlparmazán100 g
losos dle potřeby, máslo 1/2 ks, sušený česnek 1 lžička, sušená šalvěj 2 lžíce, bazalka 1 lžička, mletý rozmarýn 1 lžička, citron 1 ks, sůl dle chuti, těstoviny s medvědím česnekem 400 g, smetana ke šlehání 250 ml, parmazán 100 g

Příprava

Na Štědrý den byl kapr, takže losos zůstal na dnešek.

Lososa umyjeme, osušíme, kůži nařízneme. Řádně osolíme ze všech stran, posypeme cca 1PL šalvěje zevnitř i zvenku, poklademe měsíčky citronu a dáme na pečícím papíru do trouby. Při 200 stupních pečeme asi 35min. Před dopečením, cca 10min, vyjmeme citron a vložíme kolečka domácího bylinkového másla. To připravíme následujícím postupem. Polovinu změklého másla utřeme s 1PL šalvěje, mletým rozmarýnem a bazalkou, přidáme podrcený sušený česnek, vložíme do potravinářské folie, zarolujeme a necháme v lednici (nebo pokud nemáte čas v mrazáku) ztuhnout.

Mezitím, co se losos peče, si připravíme omáčku na těstoviny. Na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme ve smetaně rozpustit parmazán a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

2016-01-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI