Platýz na bylinkovém másle zpět

Ingredience:
platýz2 filetysladká mletá paprika špetkamletý nebo drcený kmín špetka
sůl dle chutišalvěj6 lístkůrozmarýn snítka
máslo2 lžíce
platýz 2 filety, sladká mletá paprika špetka, mletý nebo drcený kmín špetka, sůl dle chuti, šalvěj 6 lístků, rozmarýn snítka, máslo 2 lžíce

Příprava

Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete

Pokud máme rybu mraženou, necháme rozmrazit a řádně osušíme. Chlazený filet je samozřejmě s výhodou. Rybu nasolíme, posypeme paprikou a kmínem. V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme bylinky a necháme rozvonět. Bylinky vyjmeme a vložíme filety, které opékáme z každé strany cca 3 minuty. Voňavým máslem omastíme brambory. Výborné jsou k tomu i tzatziky.

2014-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI