Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem zpět

Palačinkové těsto:
pohanková mouka150 gvoda300 gsůl špetka
sádlo na smažení
Náplň:
vepřové mleté maso200 gšpenát200 gsádlo dle potřeby
pohanková mouka 150 g, voda 300 g, sůl špetka, sádlo na smažení, vepřové mleté maso 200 g, špenát 200 g, sádlo dle potřeby

Příprava

Už se mučím víc jak týden velmi přísnou dietou, při které opravdu jen tak něco nemůžu, ale jíst se musí. Tak jsem se rozhodla tomu postavit čelem a vyhecovat se, protože je to opravdu psychicky náročné. Jinak člověk pomalu raději nejí, než jí, a to je samozřejmě špatně. Nejvíc mi ze všeho chybí cukr, ale opravdu neskutečně. Člověk by nevěřil, jak je na něm závislý a to nemyslím cukr jako takový, ale i sladké ovoce, které kromě zelených jablek a hrušek žádné nemůžu.

Dostala jsem obrovskou chuť na palačinky a zkusila je udělat dle svých dietních možností. Dřív bych palačinky na slano jen tak nesnědla, z mého pohledu mají být palačinky sladké, ale touto dietou se můj pohled na vše dost změnil.

Smícháme mouku s vodou a řádně vymícháme hladké těsto. 

Palačinky smažíme na sádle z obou stran. Je dobré dělat palačinky tenčí, protože jsou dost křehké. Tlusté palačinky by při motání mohly praskat.

Špenát jsem použila granulovaný mražený. Nechala jsem ho ve vodní lázni úplně rozmrazit a vymačkala z něj přes cedník přebytečnou vodu.

Mleté maso jsem si na pánvi zatáhla, přidala jsem špenát a prohřála. Směs jsem nanesla na palačinky a zarolovala.

Dobrou chuť.

2017-03-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI