Pomalu pečená kližka s višňovou omáčkou a polentovými knedlíčky zpět

Ingredience:
kližka vcelku650 gvelká cibule1 ksčesnek8 stroužků
čerstvý tymián10 grozmarýn2 snítkyrůžová sůl dle chuti
řepkový olej3/4 lcibule1/2 ksolej1 lžíce
kokosový cukr nebo med2 - 3 lžícetmavá sojová omáčka1 lžícešťáva z višní150 ml
silný hovězí vývar250 mlvypeckované višně hrstinstantní polenta250 g
mléko1 lsůlcca 1 lžíceolej dle potřeby
kližka vcelku 650 g, velká cibule 1 ks, česnek 8 stroužků, čerstvý tymián 10 g, rozmarýn 2 snítky, růžová sůl dle chuti, řepkový olej 3/4 l, cibule 1/2 ks, olej 1 lžíce, kokosový cukr nebo med 2 - 3 lžíce, tmavá sojová omáčka 1 lžíce, šťáva z višní 150 ml, silný hovězí vývar 250 ml, vypeckované višně hrst, instantní polenta 250 g, mléko 1 l, sůl cca 1 lžíce, olej dle potřeby

Příprava

První pokus o konfitování byl více než úspěšný, a proto jsem se rozhodla zkusit to znova. Tentokrát jsem zvolila krásný kus hovězí kližky. A tento způsob úpravy masa opět nezklamal. Maso jsem mohla krájet lžící.

Maso hodně osolíme a vložíme do těsného pekáčku. Zasypeme kolečky cibule a stroužky česneku, přidáme bylinky. Zabalíme do potravinářské fólie a marinujeme v lednici 24 hodin. 
Druhý den maso omyjeme, vrátíme do pekáčku, ze kterého jsme vyndali cibuli (bylinky i česnek ponechejte), a zalijeme olejem, aby bylo maso zcela ponořené. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme při 130 stupních 6 hodin.

Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme k ní cukr, sojovou omáčku, višně a krátce osmahneme. Podlijeme šťávou a vývarem a vaříme, než višně změknou. Omáčku rozmixujeme, vrátíme na plotnu a zredukujme do požadované hustoty.

Mléko se solí přivedeme k varu, vsypeme do něj polentu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši (trvá to pár minut). Polentu navrstvíme do pekáče vystlaného pečícím papírem potřeným olejem a necháme krátce zchladnout. 
Lžičkou nebo rukama tvarujeme malé knedlíčky. Klademe je na plech s pečícím papírem, zastříkneme olejem a v troubě při 200 stupních opečeme dozlatova.

2016-04-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI