Ingredience: | |||||
pstruh | 2 filety | rukola | hrst | malá cibulka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | smetana na šlehání | 150 ml | sůl | dle chuti |
kuskus | 100 g | hrášek | 2 hrsti | vývar | 120 ml |
Včerejší nákup po 14 dnech stál za to. Manžel po 30min v sekci ovoce/zelenina vypadal na infarkt a to ještě netušil, že se to protáhne na pěknou hodinku v supermarketu. Nicméně největší radost mi udělala akce v úseku chlazených ryb, kde jsem dobrých 15min přemýšlela, jestli vzít lososa, pstruha, tmavou nebo světlou tresku. Nakonec zvítězil pstruh, a protože filety jsem z něho ještě nepřipravovala, opět jsem si zaexperimentovala.
Do pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibulku, česnek, hrst rukoly a osolené filety. Podlijeme smetanou a pečeme při 200st 20min. Vyjmeme pstruha, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a necháme zredukovat asi ještě 5min na požadovanou konzistenci. Během pečení si připravíme přílohu. Do misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Trvá to asi 5min. Poté přidáme uvařený hrášek a promícháme, popř. dosolíme
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI