Pstruh ve smetanové omáčce s rukolou, hráškový kuskus zpět

Ingredience:
pstruh2 filetyrukola hrstmalá cibulka1 ks
česnek2 stroužkysmetana na šlehání150 mlsůl dle chuti
kuskus100 ghrášek2 hrstivývar120 ml
pstruh 2 filety, rukola hrst, malá cibulka 1 ks, česnek 2 stroužky, smetana na šlehání 150 ml, sůl dle chuti, kuskus 100 g, hrášek 2 hrsti, vývar 120 ml

Příprava

Včerejší nákup po 14 dnech stál za to. Manžel po 30min v sekci ovoce/zelenina vypadal na infarkt a to ještě netušil, že se to protáhne na pěknou hodinku v supermarketu. Nicméně největší radost mi udělala akce v úseku chlazených ryb, kde jsem dobrých 15min přemýšlela, jestli vzít lososa, pstruha, tmavou nebo světlou tresku. Nakonec zvítězil pstruh, a protože filety jsem z něho ještě nepřipravovala, opět jsem si zaexperimentovala.

Do pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibulku, česnek, hrst rukoly a osolené filety. Podlijeme smetanou a pečeme při 200st 20min. Vyjmeme pstruha, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a necháme zredukovat asi ještě 5min na požadovanou konzistenci. Během pečení si připravíme přílohu. Do misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Trvá to asi 5min. Poté přidáme uvařený hrášek a promícháme, popř. dosolíme

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI