Rajčatové rizoto zpět

Ingredience:
větší kuřecí prso1 ksmenší cibule1 ksrýže Arborio nebo Carnaroli150 g
kuřecí vývar z Konečně vývar nebo 500 ml domácího vývaru1 sklenicerajčatové sugo5 lžicparmazán + na postrouhání1 vrchovatá lžíce
tymián dle chutisůl dle chutipepř špetka
olej2 lžíce
větší kuřecí prso 1 ks, menší cibule 1 ks, rýže Arborio nebo Carnaroli 150 g, kuřecí vývar z Konečně vývar nebo 500 ml domácího vývaru 1 sklenice, rajčatové sugo 5 lžic, parmazán + na postrouhání 1 vrchovatá lžíce, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, olej 2 lžíce

Příprava

Tak už jsem taky konečně vyzkoušela Konečně vývar. Pro ty z vás, kteří je ještě neznáte - partička z Konečně vývar jsou nadšenci, kteří si řekli, že dost bylo hnusných umělých bujónů a že se to dá dělat i jinak.. no a našli díru na trhu. Vaří vývary jen ze zeleniny, masa a koření, bez umělých přidaných látek a hele - jde to. Prodávají je v sympatických 450 ml sklenicích, což je tak akorát na jednu polévku/pod maso/na rizoto. Když nemáte zrovna po ruce vývar v mrazáku, je to super volba. Zkusila jsem jejich kuřecí a použila ho na rizoto a abychom měli změnu, vyzkoušela jsem na závěr přidat rajčatové sugo. Vznikla z toho super rychlovka na všední den.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky a na lžíci oleje nechte změknout. Mezitím ohřejte vývar, abyste ho na rýži pak nelili studený. Nakrájejte kuře na kostičky a v pánvičce je dejte opéct na druhé lžíci oleje, dokud nebudou lehce do hněda opečené. Jakmile cibulka změkne a zesklovatí, přisypte rýži a minutu ji opékejte. Pak přilijte naběračku vývaru a míchejte, dokud se všechen nevsákne. Pak další naběračku a tak dál a dál, dokud nespotřebujete vývar a rýže nebude na skus hotová. Pořád musíte míchat, aby se nezačala připalovat. Jak je rýže hotová, přimíchejte sugo, čerstvý tymián a lžíci parmazánu. Dosolte a dopepřete podle chuti. Nechte prohřát, nandejte na talíř, posypte opečeným kuřetem a navrch parmazánem. Dobrou chuť!

2015-11-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI