Slunečnicové "rizoto" zpět

Ingredience:
slunečnicová semínka250 gpokrájená bílá část jarní cibulky2 hrstikukuřice2 hrsti
hrášek2 hrstiolej2 lžícevývarcca 400 ml
růžová sůl špetkačerstvý tymián dle chuti
slunečnicová semínka 250 g, pokrájená bílá část jarní cibulky 2 hrsti, kukuřice 2 hrsti, hrášek 2 hrsti, olej 2 lžíce, vývar cca 400 ml, růžová sůl špetka, čerstvý tymián dle chuti

Příprava

Říkáte si, co si to zase ta šílená ženská vymyslela? Chyba lávky. Recept na tohle "rizoto" mi prozradila moje sousedka a kamarádka Magda Růžičková a já jí za to moc děkuji, protože jsme si moc pochutnali. Je to rychlé, snadné, můžete si do něj dát, na co máte chuť. Prostě ho vyzkoušejte taky.

Semínka přes noc namočte do vody. Druhý den je slijte, cca 1/3 odeberte a rozmixujte na kaši. 
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte semínka, kaši, kukuřici, hrášek a lístečky tymiánu. Chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Duste, dokud se tekutina neodpaří a nevznikne konzistence rizota. 
Podle chuti můžete dosolit a servírovat.

2016-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI