Srbské žebírko zpět

Ingredience:
vepřová kotleta s kostí2 kssádlo2 lžícečervená cibule2 ks
česnek2 stroužkychilli paprička1 ksčervená paprika1 ks
žlutá nebo oranžová paprika1 ksrajský protlak3 lžícemasový nebo zeleninový vývar300 ml
třtinový cukr3 lžičkysůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
máslo1 lžícehladká mouka1 lžíce
vepřová kotleta s kostí 2 ks, sádlo 2 lžíce, červená cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, chilli paprička 1 ks, červená paprika 1 ks, žlutá nebo oranžová paprika 1 ks, rajský protlak 3 lžíce, masový nebo zeleninový vývar 300 ml, třtinový cukr 3 lžičky, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce

Příprava

Kotletka je vděčné maso, které se dá vařit na tisíc způsobů. Tentokrát jsem si připravila tento recept ala Srbské žebírko, které je hlavně pro milovníky papriky.

Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

2014-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI