Ingredience: | |||||
eidam (30%) nebo jiný sýr dle chuti | dle potřeby | žampiony (na půlku) | dle potřeby | cibule | 1 ks |
klobása | pár koleček | anglická slanina | pár plátků | mouka, vejce, strouhanka | na obalení |
brambory | dle potřeby | sůl | špetka | olivový olej | trochu |
Tenhle recept jsem nikde nehledal, ale tím nechci říci, že jsem jej vymyslel jako první. Doma máme rádi houby ve všech podobách a tak jsem kombinoval.
Ač je to nazváno sýrová jehla, je na špejli střídavě napichován 30% eidam, (možno i jiný sýr podle chuti) a žampion (na půlku), samosebou u nás nesmí chybět i cibulka, kterou krájím na měsíčky. Začátek a konec špízu zabezpečuje plátek klobásy. Ještě se mezi to vše snažím dát trochu krájené anglické slaniny. Pak trojobal, lépe dvakrát. Brambory uvařím ve slupce, poté nakrájet dukátky a opéct na oliváči. Tatarka zdobená pažitkou je samozřejmě kupovaná.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI