Treska s česnekem a kurkumou podávaná na špenátové polentě a teplý salát z cherry rajčátek zpět

Ingredience:
treska2 porcekurkuma1 lžičkapodrcený nebo mletý sušený česnek1 lžička
sůl dle chutimáslo2 lžíceolej1 lžička
kukuřičná krupice1 šálekpovolený špenát1 šálekzeleninový vývar nebo voda2 šálky
cherry rajčátka250 gsekaná čerstvá bazalka menší hrst
treska 2 porce, kurkuma 1 lžička, podrcený nebo mletý sušený česnek 1 lžička, sůl dle chuti, máslo 2 lžíce, olej 1 lžička, kukuřičná krupice 1 šálek, povolený špenát 1 šálek, zeleninový vývar nebo voda 2 šálky, cherry rajčátka 250 g, sekaná čerstvá bazalka menší hrst

Příprava

Manžel je rybář, takže ryby miluji, ale jejich úprava nějak vázne. Tak dnes jeden další experiment (ani nevím, jak to pojmenovat), aby si je zamiloval i ten náš skoro dvouleťák.

Tresku jsem ze všech stran poprášila kurkumou, osolila a posypala drceným česnekem. Pekla jsem na pečícím papíru potřeném olejem při 180 stupních asi 15min, před koncem pečení jsem na rybu položila 1PL másla.

Na polentu jsem v kastrolu přivedla k varu 2 šálky zeleninového vývaru, poté jsem přidala špenát a vmíchala krupici. Za stálého míchání jsem nechala probublávat asi 2 minuty. Ještě teplou hustou kaši jsem nandala do čtvercové formičky vypláchnuté studenou vodou a nechala chvíli ztuhnout.

Cherry rajčátka jsem umyla a polovinu nakrájela na kostičky. Druhou polovinu jsem rozmixovala a spolu s bazalkou povařila a nechala zredukovat. Pokrájené kousky jsem na 1PL másla jen ohřála.

2016-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI