Tuňákové placky se šťouchaným batátem zpět

Ingredience:
tuňák v plechu80 gmrkev20 gřapíkatý celer20 g
feta20 gpórek20 gvejce1 ks
kukuřičná krupice2 - 3 lžíceolej2 lžícevelký batát1 ks
ghí2 lžičkyrůžová sůl dle chuti
tuňák v plechu 80 g, mrkev 20 g, řapíkatý celer 20 g, feta 20 g, pórek 20 g, vejce 1 ks, kukuřičná krupice 2 - 3 lžíce, olej 2 lžíce, velký batát 1 ks, ghí 2 lžičky, růžová sůl dle chuti

Příprava

Když nemáte čas a potřebujete se zbavit zbytků.

Tuňáka slijeme a smícháme s najemno strouhanou mrkví, řapíkatým celerem, fetou, nadrobno pokrájeným pórkem, vejcem a směs zahustíme krupicí.

Vytvoříme placky, lehce pokapeme olejem a pečeme na pečícím papíru při 180°C asi 10 minut.

Batát oloupeme, uvaříme ve vodě doměkka a rozšťoucháme s ghíčkem, podle chuti dosolíme.

2017-05-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI