Velikonoční nádivka

Ingredience:
den staré housky nebo rohlíky (nakrájené na kostičky)8 ksmléko (cca 500 ml) na namočení pečivamáslo1 lžíce
střední cibule nebo 3 větší jarní cibulky (nadrobno)1 ksvejce (bílky a žloutky oddělené)6 ksuvařené uzené maso (žebra apod.)500 g
mladé kopřivy (spařené a nasekané)2 hrstisůl2 - 3 lžičkymletý pepř špetka
sádlo nebo máslo na vymazání formy
den staré housky nebo rohlíky (nakrájené na kostičky) 8 ks, mléko (cca 500 ml) na namočení pečiva, máslo 1 lžíce, střední cibule nebo 3 větší jarní cibulky (nadrobno) 1 ks, vejce (bílky a žloutky oddělené) 6 ks, uvařené uzené maso (žebra apod.) 500 g, mladé kopřivy (spařené a nasekané) 2 hrsti, sůl 2 - 3 lžičky, mletý pepř špetka, sádlo nebo máslo na vymazání formy

Příprava

Velikonoce bez nádivky to si tedy vůbec neumím představit. A už vůbec ne bez té naší. Určitě máte také tu NEJ, tak mi napište Vaše vychytávky a obměny, budu se těšit. Mějte krásnou sváteční neděli! 

Do veliké mísy dejte nakrájené kousky pečiva, zalijte mlékem a nechejte nasáknout, poté vymačkejte přebytečné mléko a smíchejte s na másle osmaženou cibulkou nebo cibulí, žloutky, na kostičky nakrájeným uzeným masem, kopřivami, solí a pepřem. Vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a ten opatrně spojte se směsí. Předehřejte troubu na 180 st. Formu - ideálně o rozměru 20*30cm, nebo více forem různých velikostí vymažte sádlem nebo máslem a směs do ní nalijte (chcete-li ozdobu z kopřivy jako mám já, do vymazané formy na chlebíček položte kopřivu a poté zalijte směsí). Pečte cca 35 minut. 

2014-05-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI