Vepřová panenka marinovaná v bylinkovém jogurtu, bramborovo-mrkvovo-celerová kaše zpět

Ingredience:
vepřová panenka600 gbílý jogurt5 lžicmáta menší hrst
meduňka menší hrstkoriandr menší hrstrozmarýn4 snítky
citron1/2 ksrůžová sůl dle chutivelké brambory3 ks
menší mrkev3 ksceler1/4 ksvývar250 ml
máslo3 lžíceřepkový olej2 lžíce
vepřová panenka 600 g, bílý jogurt 5 lžic, máta menší hrst, meduňka menší hrst, koriandr menší hrst, rozmarýn 4 snítky, citron 1/2 ks, růžová sůl dle chuti, velké brambory 3 ks, menší mrkev 3 ks, celer 1/4 ks, vývar 250 ml, máslo 3 lžíce, řepkový olej 2 lžíce

Příprava

Akci na vepřovou panenku nešlo odolat a plný balkón bylinek zase sváděl k experimentování. Jogurt a citron už jen doladil formu a koncert chutí mohl začít.

Bylinky nasekáme a smícháme s citrónovou šťávou a jogurtem. Panenku očistíme, zlehka osolíme a naložíme do marinády. Přikryjeme a dáme do lednice alespoň na 12 hodin odležet.
Z panenky rukou setřeme přebytky marinády a na oleji ji opečeme z všech stran (při otáčení použijte kleště, rozhodně do masa nepíchejte vidličkou, přišli byste o šťávu) a poté ji dáme péct do trouby na 200 stupňů na 10 minut. Maso vyndáme a hned zabalíme do alobalu. Necháme 15 minut odpočinout.
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, zbylou marinádu a vývar. Krátce povaříme, rozmixujeme a podle potřeby ještě zredukujeme do konzistence sosu.
Brambory, mrkev a celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, rozmačkáme, přidáme 2 lžíce másla a vyšleháme kaši.

2016-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI