Ingredience: | |||||
vepřová panenka | 600 g | bílý jogurt | 5 lžic | máta | menší hrst |
meduňka | menší hrst | koriandr | menší hrst | rozmarýn | 4 snítky |
citron | 1/2 ks | růžová sůl | dle chuti | velké brambory | 3 ks |
menší mrkev | 3 ks | celer | 1/4 ks | vývar | 250 ml |
máslo | 3 lžíce | řepkový olej | 2 lžíce |
Akci na vepřovou panenku nešlo odolat a plný balkón bylinek zase sváděl k experimentování. Jogurt a citron už jen doladil formu a koncert chutí mohl začít.
Bylinky nasekáme a smícháme s citrónovou šťávou a jogurtem. Panenku očistíme, zlehka osolíme a naložíme do marinády. Přikryjeme a dáme do lednice alespoň na 12 hodin odležet.
Z panenky rukou setřeme přebytky marinády a na oleji ji opečeme z všech stran (při otáčení použijte kleště, rozhodně do masa nepíchejte vidličkou, přišli byste o šťávu) a poté ji dáme péct do trouby na 200 stupňů na 10 minut. Maso vyndáme a hned zabalíme do alobalu. Necháme 15 minut odpočinout.
Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, zbylou marinádu a vývar. Krátce povaříme, rozmixujeme a podle potřeby ještě zredukujeme do konzistence sosu.
Brambory, mrkev a celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, rozmačkáme, přidáme 2 lžíce másla a vyšleháme kaši.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI