Ingredience: | |||||
vepřová pečeně bez kosti | cca 1,5 kg | mungo fazole | 200 g | květák | 200 g |
petržel nebo pastiňák | 100 g | jarní cibulka (bílá část) | 40 g | cibule | 2 ks |
máslo | 40 g | řepkový olej | 1 lžíce | sladká smetana | 700 ml |
kopr | 40 g | růžová sůl | dle chuti | drcený kmín | dle chuti |
Přes týden mě zaujal jeden tip na koprovku z fazolí mungo, a tak jsem si řekla, že ji o víkendu vyzkouším. Měla jsem trochu obavy (i proto, že jsme pozvali babičku s dědou), ale tolik chvály jsem snad ještě neslyšela. Takže Eli Stránská z Vaříme malým dětem - děkuji moc! Zase jedno chutné jídlo, kde zamaskuji luštěniny.
Maso důkladně osolíme a okmínujeme ze všech stran, vložíme do pekáče, do něhož jsme nakrájeli dvě očištěné cibule, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů 2 hodiny, poté sejmeme víko a ještě 30min dopečeme.
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme v nové vodě doměkka, trvá to asi 60 minut. Květák a petržel očistíme a uvaříme na páře také doměkka.
Na másle s olejem krátce opečeme posekanou jarní cibulku, přidáme uvařený květák a petržel, orestujeme, přisypeme mungo fazole, vše osolíme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a poté sejmeme z plamene a rozmixujeme.
Omáčku propasírujeme přes síto, dochutíme koprem a případně ještě dosolíme.
Jako přílohu můžete zvolit třeba vařené brambory s máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI