Vepřová pečeně s omáčkou z fazolí mungo a kopru zpět

Ingredience:
vepřová pečeně bez kosticca 1,5 kgmungo fazole200 gkvěták200 g
petržel nebo pastiňák100 gjarní cibulka (bílá část)40 gcibule2 ks
máslo40 gřepkový olej1 lžícesladká smetana700 ml
kopr40 grůžová sůl dle chutidrcený kmín dle chuti
vepřová pečeně bez kosti cca 1,5 kg, mungo fazole 200 g, květák 200 g, petržel nebo pastiňák 100 g, jarní cibulka (bílá část) 40 g, cibule 2 ks, máslo 40 g, řepkový olej 1 lžíce, sladká smetana 700 ml, kopr 40 g, růžová sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti

Příprava

Přes týden mě zaujal jeden tip na koprovku z fazolí mungo, a tak jsem si řekla, že ji o víkendu vyzkouším. Měla jsem trochu obavy (i proto, že jsme pozvali babičku s dědou), ale tolik chvály jsem snad ještě neslyšela. Takže Eli Stránská z Vaříme malým dětem - děkuji moc! Zase jedno chutné jídlo, kde zamaskuji luštěniny.

Maso důkladně osolíme a okmínujeme ze všech stran, vložíme do pekáče, do něhož jsme nakrájeli dvě očištěné cibule, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 200 stupňů 2 hodiny, poté sejmeme víko a ještě 30min dopečeme. 
Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme v nové vodě doměkka, trvá to asi 60 minut. Květák a petržel očistíme a uvaříme na páře také doměkka. 
Na másle s olejem krátce opečeme posekanou jarní cibulku, přidáme uvařený květák a petržel, orestujeme, přisypeme mungo fazole, vše osolíme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a poté sejmeme z plamene a rozmixujeme. 
Omáčku propasírujeme přes síto, dochutíme koprem a případně ještě dosolíme.
Jako přílohu můžete zvolit třeba vařené brambory s máslem.

2016-06-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI