Vepřové karbanátky podávané s červenou čočkou zpět

Ingredience:
mleté vepřové maso400 mlmalá cibulka1 kssůl dle chuti
drcený kmín špetkamletá paprika špetkaolej2 lžíce
červená čočka250 gmrkev2 kspetržel1 ks
malá cibulka1 kssaturejka hrstolej1 lžíce
máslo2 lžíce
mleté vepřové maso 400 ml, malá cibulka 1 ks, sůl dle chuti, drcený kmín špetka, mletá paprika špetka, olej 2 lžíce, červená čočka 250 g, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, malá cibulka 1 ks, saturejka hrst, olej 1 lžíce, máslo 2 lžíce

Příprava

Každoročně se u nás na 1. ledna vaří čočková polévka (pro peníze) a vepřové řízky (pro štěstí). Letos jsem to pojala netradičně (a i trochu zdravěji) už i kvůli tomu, že jsem díky dopolední procházce měla na ukuchtění oběda asi 30min. Takže tradice zachována a chutnalo nám i bez řízků.

Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během toho si očistila a nastrouhala zeleninu, pokrájela cibuli (5-10min). Do vroucí vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou zeleninu (5-10min. Mezitím (nemusíte u restování celou dobu stát, stačí občas zamíchat) jsem si z masa, pokrájené cibule a koření umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (cca 10min). V průběhu smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou, dosolila a zjemnila máslem.

2016-01-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI