Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso | 400 ml | malá cibulka | 1 ks | sůl | dle chuti |
drcený kmín | špetka | mletá paprika | špetka | olej | 2 lžíce |
červená čočka | 250 g | mrkev | 2 ks | petržel | 1 ks |
malá cibulka | 1 ks | saturejka | hrst | olej | 1 lžíce |
máslo | 2 lžíce |
Každoročně se u nás na 1. ledna vaří čočková polévka (pro peníze) a vepřové řízky (pro štěstí). Letos jsem to pojala netradičně (a i trochu zdravěji) už i kvůli tomu, že jsem díky dopolední procházce měla na ukuchtění oběda asi 30min. Takže tradice zachována a chutnalo nám i bez řízků.
Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během toho si očistila a nastrouhala zeleninu, pokrájela cibuli (5-10min). Do vroucí vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou zeleninu (5-10min. Mezitím (nemusíte u restování celou dobu stát, stačí občas zamíchat) jsem si z masa, pokrájené cibule a koření umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (cca 10min). V průběhu smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou, dosolila a zjemnila máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI