Voňavé vepřové maso s květákovou "rýží" zpět

Ingredience:
vepřová kýta360-400 gcibule1 ksprolisovaný česnek3 stroužky
zázvor jemně strouhaný2 cmdrcený kmín1/2 káv. lžičkynové koření mleté1/2 káv.lžičky
mletá sladká paprika1/2 káv. lžičkycitronová kůra1 káv. lžičkasušená máta1 káv. lžička
bílý pepř1 špetkasůl1 špetkaolej2 pol. lžíce
vývar/voda1 l
vepřová kýta 360-400 g, cibule 1 ks, prolisovaný česnek 3 stroužky, zázvor jemně strouhaný 2 cm, drcený kmín 1/2 káv. lžičky, nové koření mleté 1/2 káv.lžičky, mletá sladká paprika 1/2 káv. lžičky, citronová kůra 1 káv. lžička, sušená máta 1 káv. lžička, bílý pepř 1 špetka, sůl 1 špetka, olej 2 pol. lžíce, vývar/voda 1 l

Příprava

Dnes byla velká chuť na něco "jiného", takže jsem prohrábla svou velkou zásobu koření, která kvůli prckovi byla dlouho opomíjena, a rozhodla se uspokojit své chuťové buňky. Protože jsem nechtěla vařit ještě sólo něco pro juniora, snažila jsem se, aby to bylo aspoň trochu baby friendly. No nestačila jsem se divit, jakou rychlostí maso, které nám dělá problémy, mizelo.

Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, chvíli restujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Za občasného dolévání a míchání pozvolna dusíme cca 2,5 - 3 hodiny.

Květáková rýže
Syrový květák nastrouháme nahrubo a na orestujeme na pánvi na 1PL oleje. Osolíme a pod poklicí dusíme cca 5-10min do změknutí. Můžeme přidat i cibulku nebo petržeovou nať.

Dobrou chuť!

2016-01-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI