Ingredience: | |||||
jáhly | 160 g | žampiony | 160 g | cibule | 1/2 ks |
sekaná kudrnka | hrst | ghí | 2 lžíce | drcený kmín | špetka |
růžová sůl | dle chuti |
Odpoledne čekáme návštěvu. Takže upéct sušenky, chleba, udělat pomazánku…Oběd už musela být nějaká rychlovka. A protože jsme o víkendu nečekaně neobědvali doma, bylo třeba upotřebit žampiony.
Jáhly jsem 3x spařila horkou vodou, aby se zbavily hořkosti, a poté jsem je uvařila podle návodu ve vývaru (poměr je 1:2). Trvalo to asi 15-20min.
Mezitím jsem si pokrájela najemno cibuli, žampiony na kostičky a společně s kudrnkou a kmínem vše orestovala na ghí do zlatohněda.
Hotové jáhly jsem přimíchala k houbové směsi a lehce osolila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI