Žampionové jáhly zpět

Ingredience:
jáhly160 gžampiony160 gcibule1/2 ks
sekaná kudrnka hrstghí2 lžícedrcený kmín špetka
růžová sůl dle chuti
jáhly 160 g, žampiony 160 g, cibule 1/2 ks, sekaná kudrnka hrst, ghí 2 lžíce, drcený kmín špetka, růžová sůl dle chuti

Příprava

Odpoledne čekáme návštěvu. Takže upéct sušenky, chleba, udělat pomazánku…Oběd už musela být nějaká rychlovka. A protože jsme o víkendu nečekaně neobědvali doma, bylo třeba upotřebit žampiony.

Jáhly jsem 3x spařila horkou vodou, aby se zbavily hořkosti, a poté jsem je uvařila podle návodu ve vývaru (poměr je 1:2). Trvalo to asi 15-20min. 
Mezitím jsem si pokrájela najemno cibuli, žampiony na kostičky a společně s kudrnkou a kmínem vše orestovala na ghí do zlatohněda. 
Hotové jáhly jsem přimíchala k houbové směsi a lehce osolila.

2016-04-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI