Zapečený květák s bulgurem zpět

Ingredience:
bulgur250 gkvěták1 ksvejce6 ks
mléko2 dclpórek1/2 kskapie1 ks
muškátový ořech1 kssůl dle chutiolej dle potřeby
bulgur 250 g, květák 1 ks, vejce 6 ks, mléko 2 dcl, pórek 1/2 ks, kapie 1 ks, muškátový ořech 1 ks, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Bacily si u nás přeskakují sem a tam, a tam a zpět a začíná to být nekonečný příběh, jediná naděje, ke které se upínám- je jaro. Momentálně si usmysleli, že nejlíp jim bude v mém těle. A tak jsem hledala něco, čím zaplním žaludky svým chlapcům, ale zároveň nebudu muset trávit moc času v kuchyni. A zapékané věci jsou pro tyhle situace ideální řešení, navíc bulgur jsem měla v lednici už uvařený a jen čekal na zpracování. Vedle něj se krčil už skoro týden květák a tak vznikla tato kombinace, která je překvapivě chutná.

Bulgur si několikrát propláchneme vodou a uvaříme v dvojnásobku vody asi 15 minut. Necháme odstát pod poklicí. Květák si nakrájíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka cca 10 minut. Na pánvi si na oleji orestujeme na drobno nakrájený pórek s kapií. Směs smícháme s bulgurem a navrstvíme do zapékací misky. Vejce si rozmícháme s mlékem a solí, cca půlkou zalijeme bulgur. Na něj navrstvíme uvařený květák, nastrouháme na něj muškátový ořech a zalijeme zbytkem vajec.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

2016-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI