Zapékané flíčky zpět

Ingredience:
flíčky nevařené250 gkabanos300 gcibule4 ks
smetana na vaření 12%1 kelímekvejce3 kssádlo2 lžíce
plocholistá petržel1 hrstsůl1 špetkačerstvý pepř1 špetka
flíčky nevařené 250 g, kabanos 300 g, cibule 4 ks, smetana na vaření 12% 1 kelímek, vejce 3 ks, sádlo 2 lžíce, plocholistá petržel 1 hrst, sůl 1 špetka, čerstvý pepř 1 špetka

Příprava

Jídlo, které snad zná notoricky každý snad nemusím ani představovat. Taste domácí zavařené okurky a můžeme servírovat na talíř.

Fleky uvaříme dle návodu (al dente).
Na lžíci sádla osmahneme do sklovata na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Pekáček vymažem lžící sádla, přidáme uvařené fleky, směs cibule a uzeniny a nasekanou petrželku. Oppepříme a osolíme dle chuti. Ve smetaně rozšleháme vejce a polovinou této směsi zalejeme těstoviny. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 15 minut zapékáme. Pak snížíme teplotu na 160 °C dolejeme zbytek smetanovo-vaječné směsi a zapékáme dalších cca 30 minut.
Servírujeme s čerstvým salátem a kyselou okurkou.

Dobrou chuť!

2015-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI