Zlatá rybka a růžové špagety nejen pro holky zpět

Ingredience:
treska4 porce (á 100g)špagety320 gmenší uvařená řepa2 ks
strouhaný parmazán2 hrstivelká cibule1 kscitron1 ks
sušený česnek1 lžičkavoda z vaření špaget1 dclhimalájská růžová sůl dle chuti
bílý mletý pepř dle chutiřepkový olej dle potřeby
treska 4 porce (á 100g), špagety 320 g, menší uvařená řepa 2 ks, strouhaný parmazán 2 hrsti, velká cibule 1 ks, citron 1 ks, sušený česnek 1 lžička, voda z vaření špaget 1 dcl, himalájská růžová sůl dle chuti, bílý mletý pepř dle chuti, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Že růžová je jen pro holky? To zkuste vykládat mým klukům. Dnešní oběd přivítali s jásotem. A cože bylo dobrého? V hlavní roli řepa a parmazán.

Porce tresky zlehka osolíme a na pečícím papíru pečeme v troubě při 200 stupních asi 15 minut (já použila mraženou tresku v bločcích, takže jsem ji bez rozmrazení pekla zhruba 20 minut).

Před koncem každou porci posypeme parmazánem a necháme sýrovou krustu zezlátnout (ideálně pod funkcí gril).

Než budou rybky hotové, připravíme si růžové špagety. 

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě (nejlépe al dente).

Vařenou oloupanou řepu rozmixujeme spolu se šťávou z citronu, jednou hrstí parmazánu, sušeným česnekem, špetkou soli a pepře na pyré. 

Ve velké pánvi či hrnci osmahneme na kapce oleje nadrobno posekanou cibuli dozlatova. Přidáme řepové pyré a špagety a prohřejeme. Pro krémovější konzistenci přilijeme ještě asi deci vody ze špaget a promícháme. 

Jednotlivé porce těstovin posypeme "pro okrasu" zbylým parmazánem a korunujeme plátkem zlatavé ryby.

Poznámka:

Místo tresky použijte klidně jinou bílou rybu. 

S řepou se netrapte a rovnou kupte vařenou loupanou vakuovanou, např. Lidl, Kaufland.

Pokud chcete jídlo výraznější, použijte čerstvý česnek. Sušený jsem zvolila kvůli dětem, a protože nás nenafukuje. 

Těstoviny se lépe smíchají s řepovým pyré, pokud budete jednotlivé porce připravovat postupně, nicméně je to zdlouhavé, a pokud chcete jíst společně se zbytkem rodiny, budou první talíře s jídlem už pravděpodobně studené.

2018-04-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI