Znojemská pečeně podle Kluků v akci zpět

Ingredience:
hovězí zadní600 guzený špek150 gsádlo kousek
cibule1-2 kshladká mouka2 lžícekyselá okurka4 ks
plnotučná hořčice2 lžičkysůl špetkapepř špetka
hovězí vývar nebo voda600 ml
hovězí zadní 600 g, uzený špek 150 g, sádlo kousek, cibule 1-2 ks, hladká mouka 2 lžíce, kyselá okurka 4 ks, plnotučná hořčice 2 lžičky, sůl špetka, pepř špetka, hovězí vývar nebo voda 600 ml

Příprava

Kdo by neznal znojemskou pečeni, nebo?

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.
Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme mouku a vymícháme tmavší jíšku. Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka.
Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.
V rendlíku si osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce zarestujeme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou. Necháme krátce provařit. Dochutíme dle potřeby solí.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

2013-11-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI