Sirup z hroznového vína s jablky zpět

Ingredience:
hroznové víno1 kgjablka0,5 kgcitron2 ks
cukr krystal0,5 kgvoda0,5 l
hroznové víno 1 kg, jablka 0,5 kg, citron 2 ks, cukr krystal 0,5 kg, voda 0,5 l

Příprava

Známka,že se už blíží podzim je,že dozrávají hrozny a s tím každoroční problém co s nimi.K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.

Ovoce rozmixujeme nebo odšťavníme. Poté scedíme přes plátno. Přidáme vodu a cukr, vaříme cca 20 minut. Během varu sbíráme pěnu a občas promícháme.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.

2015-09-16 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI