Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 300 g | bílá hladká mouka | 200 g | droždí | 1 kostka |
vlažná voda | 250 ml | sůl | 10 g | cukr | 5 g |
kvalitní šunka | cca 200 g | sýr | cca 200 g | bílý sezam | 1 lžíce |
máslo - nemusí být | 50 g |
Zítra je Popeleční středa, tak si muž před tím půstem naporučil k večeři plněné rohlíky.
Mouku nasypeme do mísy a uděláme v ní důlek. Do něj nalijeme trochu vody, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme kvásek pracovat asi 10-15min. Poté přimícháme zbytek surovin (sůl, vodu) a vypracujeme tužší těsto, které dáme kynout do tepla na 30-40min. Těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme do kruhu a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Poklademe šunkou a sýrem, stočíme, postříkáme vodou, posypeme sezamem a necháme ještě 20min kynout na plechu s pečícím papírem. Mezitím si rozpálíme troubu na 250st a vložíme do ní kastrůlek s vodou. Rohlíky pečeme 10min, před koncem můžeme troubu odvětrat.
Pokud chcete rohlíčky extra lesklé a chutné a nehlídáte si linii, potřete je ještě horké rozpuštěným máslem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI