Domácí plněné rohlíky šunkou a sýrem zpět

Ingredience:
špaldová mouka300 gbílá hladká mouka200 gdroždí1 kostka
vlažná voda250 mlsůl10 gcukr5 g
kvalitní šunkacca 200 gsýrcca 200 gbílý sezam1 lžíce
máslo - nemusí být50 g
špaldová mouka 300 g, bílá hladká mouka 200 g, droždí 1 kostka, vlažná voda 250 ml, sůl 10 g, cukr 5 g, kvalitní šunka cca 200 g, sýr cca 200 g, bílý sezam 1 lžíce, máslo - nemusí být 50 g

Příprava

Zítra je Popeleční středa, tak si muž před tím půstem naporučil k večeři plněné rohlíky.

Mouku nasypeme do mísy a uděláme v ní důlek. Do něj nalijeme trochu vody, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme kvásek pracovat asi 10-15min. Poté přimícháme zbytek surovin (sůl, vodu) a vypracujeme tužší těsto, které dáme kynout do tepla na 30-40min. Těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme do kruhu a nakrájíme na 8 trojúhelníků. Poklademe šunkou a sýrem, stočíme, postříkáme vodou, posypeme sezamem a necháme ještě 20min kynout na plechu s pečícím papírem. Mezitím si rozpálíme troubu na 250st a vložíme do ní kastrůlek s vodou. Rohlíky pečeme 10min, před koncem můžeme troubu odvětrat. 
Pokud chcete rohlíčky extra lesklé a chutné a nehlídáte si linii, potřete je ještě horké rozpuštěným máslem.

2016-02-18 Ostatní

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI