Kečup s česnekem a bazalkou zpět

Ingredience:
vyzrálá rajčata2 kgvelké cibule5 kstřtinový cukr200 g
sladká paprika3 lžičkysůl2 lžičkyhřebíček15 ks
nové koření15 ksbobkový list5 kshořčičné semínko1 lžička
česnek8 stroužkocet3 lžícebramborový škrob1 lžíce
bazalka dle chuti
vyzrálá rajčata 2 kg, velké cibule 5 ks, třtinový cukr 200 g, sladká paprika 3 lžičky, sůl 2 lžičky, hřebíček 15 ks, nové koření 15 ks, bobkový list 5 ks, hořčičné semínko 1 lžička, česnek 8 stroužk, ocet 3 lžíce, bramborový škrob 1 lžíce, bazalka dle chuti

Příprava

Není nad domácí kečup, prostě není! Už se těším na domácí hranolky a pečenou zeleninu, to bude matláníčko.

Rajčata omyjte, rozkrájejte na menší kousky a dejte do většího hrnce. Oloupanou cibuli rozkrájejte najemno a přidejte do hrnce. Dále přidejte zbytek surovin a vařte 15 minut. Rozmixujte a propasírujte přes sítko. Znovu vařte. Já vařila zhruba 20 minut. Během vaření rozmíchejte škrob ve lžíci vody a za stálého míchání nalijte do hrnce. Vyvařte přebytečnou vodu na vámi požadovanou hustotu. Úplně na konec přidejte najemno nasekanou bazalku. Já dala asi jednu lžíci, ale řiďte se svou chutí. Teplé plňte do skleniček a sterilizujte 15 minut.

2016-09-01 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI