Mandlovo-lněné bezlepkové housky zpět

Ingredience:
psyllium10 gvlažná voda150 gmandlová mouka Adveni Medical50 g
mletá lněná semínka50 gsůl špetkajedlá soda špetka
psyllium 10 g, vlažná voda 150 g, mandlová mouka Adveni Medical 50 g, mletá lněná semínka 50 g, sůl špetka, jedlá soda špetka

Příprava

Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!

Podobně, jako v receptu na kaštanové housky, připravíme si nejprve gelovou hmotu z psyllia. Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme, ať se přes noc vytvoří hustá lepkavá hmota. Suché suroviny zamícháme a přidáme k psylliu, důkladně vše zpracujeme. Houskové těsto rozdělíme na čtyři placaté a kulaté housky. Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme 50 minut na 180 stupních na horkovzdušné funkci. Opět platí, že je musíte nechat úplně vychladnout. 
2014-11-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI