Šípková marmeláda zpět

Ingredience:
šípky3 kgagar dle potřebysůl špetka
rýžový sirup pro případně doslazení
šípky 3 kg, agar dle potřeby, sůl špetka, rýžový sirup pro případně doslazení

Příprava

Marmošku používám jen tak na pečivo, na perník, do ovesné kaše - naprostá bomba! 

Šípky jsem si nejprve oprala a ořezala jejich špičky (řeknu Vám, byla to makačka). Poté jsem je dala vařit do měkka, po uvaření jsem je propasírovala přes síto. A znovu jsem dřeň se slitou vodou, osolenou špetkou soli, vařila. Po 15 minutách vaření jsem přidala Agar na zahuštění. Ještě horké jsem nalila do zavařovacích sklenic a nechala ztuhnout. (Sklenice doporučuji před naplněním opláchnout chvíli v teplé vodě - neprasknou!)
Marmeládu je možné dosladit rýžovým nebo agávovým sirupem.
Vytvořila jsem necelé 2l marmelády.

2014-11-18 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI