Brokolicová s mrkví, pažitkou a lučinou zpět

Ingredience:
větší brokolice1/2 ksmrkev3 kspažitka hrst
lučina nebo žervé100 gvývarcca 1 lsůl dle chuti
větší brokolice 1/2 ks, mrkev 3 ks, pažitka hrst, lučina nebo žervé 100 g, vývar cca 1 l, sůl dle chuti

Příprava

Můj táta mi vždy vštěpoval, že polévka je grunt, a kdo ji nejí, bude špunt. Nevím, co je na tom pravdy. Polévek jsem snědla za svůj dosavadní život hektolitry a pořád mám něco málo přes metr padesát. Ale vím, že polévky skvěle doplní pitný režim u našeho juniora. Vařím je hlavně na večeři a stále vymýšlím nové kombinace, aby se jim nepřejedli.

Brokolici rozebereme na růžičky a umyjeme, mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí asi 10min. Poté přidáme pažitku, čerstvý sýr a vše rozmixujeme na jemný krém. Můžeme popř. dosolit.

2016-01-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI