Brokolicová polévka s pohankou a bryndzou zpět

Ingredience:
brokolice1 ksvařená pohanka1 miskamenší cibule1/2 ks
česnek1 stroužekbryndzacca 50 ghvězí vývar750 - 1000 ml
ghí1 lžíce
brokolice 1 ks, vařená pohanka 1 miska, menší cibule 1/2 ks, česnek 1 stroužek, bryndza cca 50 g, hvězí vývar 750 - 1000 ml, ghí 1 lžíce

Příprava

Nejmladšímu rostou zoubky, takže od rána jsem se pohybovala po bytě jako zombie. Na vaření nebyla nálada ani čas, a proto jsem to vyřešila zeleninovou polévkou, kterou jsem zahustila zbylou pohankou z předešlého dne a dochutila pomocí chuťově výrazné bryndzy. Polévka tím rázem získala i na vydatnosti.

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, brokolici rozebereme na růžičky 
Na lžíci ghí zpěníme cibuli, česnek, přihodíme brokolici a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořená, a vaříme do změknutí. 
Poté přidáme pohanku a bryndzu a vše rozmixujeme. Konzistenci si upravíme podle sebe případným doředěním zbylým vývarem či horkou vodou. 
Přivedeme k varu a máme hotovo. Bryndza je dost slaná, komu by nestačilo, může si dosolit.

2016-04-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI