Čočková s fazolemi a bramborami zpět

Ingredience:
menší cibule1 ksvelká mrkev1 ksbrambory4 ks
červená čočka2 hrstičervené vařené či sterilované fazole200 gkuřecí BIO bujon1 ks
máslo1 lžícevodacca 1 l
menší cibule 1 ks, velká mrkev 1 ks, brambory 4 ks, červená čočka 2 hrsti, červené vařené či sterilované fazole 200 g, kuřecí BIO bujon 1 ks, máslo 1 lžíce, voda cca 1 l

Příprava

Hustým polévkám se u nás říkalo přesnídávkové. Já je s oblibou vařím dětem jako hlavní chod "odlehčovacího dne" nebo k večeři. Zasytí totiž i tatínka.

Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli a přisypeme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev. 

Krátce restujeme, aby mrkev pustila šťávu.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osmahneme a zalijeme vroucí vodou.

Do polévky vhodíme červenou čočku a bujón a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Trvá to asi 10 minut.

Před koncem necháme v horké polévce ohřát fazole a můžeme servírovat.

2017-02-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI