Fazolačka trochu jinak zpět

Ingredience:
velké strakaté fazole200 gmenší cuketa1 ksdýně hrst
jarní cibulka1 svazekbobkový list3 ksnové koření6 kuliček
hraška na obalování1 lžícečesnek dle chutimajoránka dle chuti
saturejka dle chutirůžová himalájská sůl dle chutišunka nejvyšší jakosti200 g
velké strakaté fazole 200 g, menší cuketa 1 ks, dýně hrst, jarní cibulka 1 svazek, bobkový list 3 ks, nové koření 6 kuliček, hraška na obalování 1 lžíce, česnek dle chuti, majoránka dle chuti, saturejka dle chuti, růžová himalájská sůl dle chuti, šunka nejvyšší jakosti 200 g

Příprava

Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům u obou prťat jsem nakonec přistoupila na protikvasinkovou dietu. Řeknu vám, je to bída. Nemůžete skoro nic. A teď vařte pro ty mlsné jazýčky...

Matýsek pořád chodí do školky, ale jídlo si nosí své a obědvá až doma. Dnes na mě už ode dveří křičel, že děti mají tu dobrou fazolkovou polívečku a že ji chce taky. Tak jsem mu ji slíbila k večeři. Háček byl v tom, že v dietě nesmíte kořenovou zeleninu, zahušťovat moukou (nejlépe ani alternativní), ani používat mléčné výrobky. Naopak je vhodné vše ze zelené zeleniny a maso.

Když jsem Matymu předkládala svůj výtvor, čekala jsem jeden z jeho ksichtíků a hlášku: "Maminko, mě už bolí bříško", ale nekonalo se. A ještě si přidal.

Fazole namočte nejlépe den dopředu do vody (já to bohužel nestihla, takže jsem se trápila, než změkly).

Vodu slijte, nalijte novou, přidejte saturejku a vařte doměkka. Mělo by to trvat kolem 30 minut.

Na oleji osmahněte nasekanou bílou část jarní cibulky. Přidejte na kostky pokrájenou cuketu i se slupkou a dýni. Krátce restujte.

Zeleninu zalijte 1,5 l vody, v sítku či gáze přidejte bobkový list a nové koření. Vařte cca 10 minut. 

Vyjměte koření, přidejte hrašku rozmíchanou v trošce studené vody, rozmixujte a znovu povařte 15 - 20 minut.

Polévku ochuťte utřeným česnekem, solí a majoránkou dle chuti a vsypte do ní uvařené a scezené fazole.

Na talíři dozdobte šunkou, kterou můžete ještě nasucho opražit na pánvi, pokud už neumíráte hlady.

2017-05-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI