Ingredience: | |||||
velké strakaté fazole | 200 g | menší cuketa | 1 ks | dýně | hrst |
jarní cibulka | 1 svazek | bobkový list | 3 ks | nové koření | 6 kuliček |
hraška na obalování | 1 lžíce | česnek | dle chuti | majoránka | dle chuti |
saturejka | dle chuti | růžová himalájská sůl | dle chuti | šunka nejvyšší jakosti | 200 g |
Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům u obou prťat jsem nakonec přistoupila na protikvasinkovou dietu. Řeknu vám, je to bída. Nemůžete skoro nic. A teď vařte pro ty mlsné jazýčky...
Matýsek pořád chodí do školky, ale jídlo si nosí své a obědvá až doma. Dnes na mě už ode dveří křičel, že děti mají tu dobrou fazolkovou polívečku a že ji chce taky. Tak jsem mu ji slíbila k večeři. Háček byl v tom, že v dietě nesmíte kořenovou zeleninu, zahušťovat moukou (nejlépe ani alternativní), ani používat mléčné výrobky. Naopak je vhodné vše ze zelené zeleniny a maso.
Když jsem Matymu předkládala svůj výtvor, čekala jsem jeden z jeho ksichtíků a hlášku: "Maminko, mě už bolí bříško", ale nekonalo se. A ještě si přidal.
Fazole namočte nejlépe den dopředu do vody (já to bohužel nestihla, takže jsem se trápila, než změkly).
Vodu slijte, nalijte novou, přidejte saturejku a vařte doměkka. Mělo by to trvat kolem 30 minut.
Na oleji osmahněte nasekanou bílou část jarní cibulky. Přidejte na kostky pokrájenou cuketu i se slupkou a dýni. Krátce restujte.
Zeleninu zalijte 1,5 l vody, v sítku či gáze přidejte bobkový list a nové koření. Vařte cca 10 minut.
Vyjměte koření, přidejte hrašku rozmíchanou v trošce studené vody, rozmixujte a znovu povařte 15 - 20 minut.
Polévku ochuťte utřeným česnekem, solí a majoránkou dle chuti a vsypte do ní uvařené a scezené fazole.
Na talíři dozdobte šunkou, kterou můžete ještě nasucho opražit na pánvi, pokud už neumíráte hlady.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI