Ingredience: | |||||
cibule | 1/2 ks | mleté maso | 250 g | drcený kmín | 1 lžička |
mletá sladká paprika | 2 lžičky | sušený česnek | 1 lžička | majoránka | hrstička |
růžová sůl | dle chuti | brambory | 4 ks | rajský protlak | 1 lžíce |
vroucí voda | 1 l | olej | 1 lžíce | chilli | dle chuti |
Když už vařím polévku, většinou je to nějaká krémová zeleninová. Proto jsem se rozhodla, zkusit nějakou klasiku. Na to, že to byla premiéra, určitě u nás nebyla na stole naposledy.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme solí, kmínem, paprikou a česnekem a chvíli restujeme, až je maso pěkně opečené.
Vmícháme protlak a zalijeme horkou vodou. Do vroucí polévky vsypeme brambory na kostičky a uvaříme doměkka.
Před koncem ještě ovoníme majoránkou, kterou promneme mezi dlaněmi. Dospělí si mohou přiostřit špetkou chilli.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI