Hrášková polévka s mozzarellou zpět

Ingredience:
mražený hrášek500 ghladkolistá petržel1 svazekmozzarella sýr1 koule
smetana1 dclsůl1 špetkavoda dle potřeby
mražený hrášek 500 g, hladkolistá petržel 1 svazek, mozzarella sýr 1 koule, smetana 1 dcl, sůl 1 špetka, voda dle potřeby

Příprava

Nebojte se maminky této kombinace. Můj prcek snědl dva velké šufánky a ještě chtěl ubrat z talíře mého. Úspěch tedy rozhodně zaručen.

Jsem sice kuchařka ala vše od oka, ale zkusím vám recept, co nejvěrněji popsat.

Do třílitrového hrnce jsem vysypala sáček mraženého hrážku, přidala svazek hladkolisté petržele a zalila vodou. Vody dejte 0,5 l až 1 litr. Čím méně vody, tím bude polévka hustší. Však nezapomínejme, že nakonec přidáme i smetanu. Kdo zrovna nemá smetanu, může použít mléko.
Hrášek s petrželí vařím asi 15 minut. Mozzarellu jsem nakrájela na malé kostičky, přidala do polévky a poté rozmixovala tyčovým mixérem dohladka. 
Následuje smetana, lehce provaříte a můžete podávat. Na talíři zdobíme ještě kousíčkem sýru a lístkem čerstvé petrželky.

Dobrou chuť, nejen dětem!


2015-07-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI