Kedlubnovo-cuketový krém zpět

Ingredience:
velká kedlubna1 smladá cuketka1 kssmetana ke šlehání100 ml
ovesné vločky hrstmáslo1 lžíceolej2 - 3 lžíce
sůl dle chutipepř špetka
velká kedlubna 1 s, mladá cuketka 1 ks, smetana ke šlehání 100 ml, ovesné vločky hrst, máslo 1 lžíce, olej 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Rychlá jemná polévka, která zasytí celou rodinu. Díky přidaným ovesným vločkám již nemusíme polévku dále zahušťovat.

Kedlubnu oloupat a nakrájet na kostky. Cuketu na větší kostky.
V hrnci rozpálit olej a dát na něj pražit vločky. Vařečkou míchejte, ať se vločky nespálí a ztlumte plamen. Asi po dvou minutách přidejte kedlubnu a nechte orestovat. Asi za 5 minut přilijte vodu, aby byla asi centimetr nad kedlubnu. Osolte a (opepřete). Vařte na mírném plameni do poloměkka, poté přidejte cuketu a vařte do měkka. Když je zelenina měkká, rozmixujte zeleninu ponorným mixérem do hladka, přidejte šlehačku a lžíci másla. Když je polévka příliš hustá, nařeďte vodou do požadované konzistence.
Podávejte s krutony potřený čerstvým česnekem.

2015-11-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI