Kelová-kapustová polévka zpět

Ingredience:
uzená žebra1000 gkapusta300 gbrambory3 ks
česnek2 stroužkypepř špetkamajoránka špetka
uzený špek100 ghladká mouka3 lžícesůl špetka
uzená žebra 1000 g, kapusta 300 g, brambory 3 ks, česnek 2 stroužky, pepř špetka, majoránka špetka, uzený špek 100 g, hladká mouka 3 lžíce, sůl špetka

Příprava

Polévka je grunt a tato obzvlášť....

Nejdříve si uvaříme uzené kosti, které pak obereme a po vychladnutí nakrájíme. V uzeném vývaru uvaříme na nudličky nakrájenou kapustu a brambory nakrájené na kostičky. Vyškvaříme si špíček, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zahustíme polévku. Přidáme česnek a v dlaních rozemnutou majoránku. Opepříme, případně dosolíme, ale většinou to není nutné. Kdo chce, může polévku zjemnit smetanou.

2014-04-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI