Ingredience: | |||||
batáty | 500 g | řapíkatý celer | 200 g | velká cibule | 1 ks |
řepkový olej | 2 lžíce | voda | cca 1,2 l | rostlinná smetana | cca 200 ml |
kurkuma | 1 lžička | římský kmín | 1/2 lžičky | bio bujón | dle potřeby |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
Zase jedna neděle a pozvání na oběd. Zase se mi kouří z hlavy, co "jiného" připravit, aby to oslovilo i babičku s dědou. Nakonec jsem zkombinovala zbytky sladkých brambor a řapíkatého celeru, které už bych asi jinak nezužitkovala. Tak snad zabodují.
Oloupanou a posekanou cibuli zpěníme na oleji.
Přidáme očištěné batáty a celer, vše pokrájíme na kousky.
Zasypeme kurkumou a kmínem, promícháme a zalijeme vroucí vodou.
Vaříme doměkka, poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a popřípadě bujónem a zjemníme smetanou.
Podáváme například s česnekovými suchary.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI