Krémová polévka z batátu a řapíkatého celeru zpět

Ingredience:
batáty500 gřapíkatý celer200 gvelká cibule1 ks
řepkový olej2 lžícevodacca 1,2 lrostlinná smetanacca 200 ml
kurkuma1 lžičkařímský kmín1/2 lžičkybio bujón dle potřeby
himalájská růžová sůl dle chuti
batáty 500 g, řapíkatý celer 200 g, velká cibule 1 ks, řepkový olej 2 lžíce, voda cca 1,2 l, rostlinná smetana cca 200 ml, kurkuma 1 lžička, římský kmín 1/2 lžičky, bio bujón dle potřeby, himalájská růžová sůl dle chuti

Příprava

Zase jedna neděle a pozvání na oběd. Zase se mi kouří z hlavy, co "jiného" připravit, aby to oslovilo i babičku s dědou. Nakonec jsem zkombinovala zbytky sladkých brambor a řapíkatého celeru, které už bych asi jinak nezužitkovala. Tak snad zabodují.

Oloupanou a posekanou cibuli zpěníme na oleji.

Přidáme očištěné batáty a celer, vše pokrájíme na kousky.

Zasypeme kurkumou a kmínem, promícháme a zalijeme vroucí vodou.

Vaříme doměkka, poté rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a popřípadě bujónem a zjemníme smetanou.

Podáváme například s česnekovými suchary.

2017-02-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI