Lososová polévka s houbami zpět

Ingredience:
filet z lososa bez kůže300 gmenší pórek1/2 kssměs zeleniny (mrkev, celer, hrášek...)150 g
sušené houby hrstzeleninový vývar800 mlústřicová nebo rybí omáčka1 lžíce
olivový olej2 lžícemáslo1 lžícepetrželová nať hrstka
pažitka hrstkamořská sůl špetkapepř špetka
filet z lososa bez kůže 300 g, menší pórek 1/2 ks, směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek...) 150 g, sušené houby hrst, zeleninový vývar 800 ml, ústřicová nebo rybí omáčka 1 lžíce, olivový olej 2 lžíce, máslo 1 lžíce, petrželová nať hrstka, pažitka hrstka, mořská sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....

Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou. Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou. Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.

2014-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI