Masový vývar se zeleninou a vaječnými nudlemi zpět

Ingredience:
voda dle potřebykuřecí křídla600 ghovězí kližka300 g
cibule1 ksčesnek2 stroužkymrkev2 ks
řapíkatý celer i s listy2 stonkyhladkolistá petržel menší svazečeknové koření5 kuliček
černý pepř10 kuličeksůl dle chutidrcený pepř dle chuti
vejce dle potřebymáslo dle potřeby
voda dle potřeby, kuřecí křídla 600 g, hovězí kližka 300 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, mrkev 2 ks, řapíkatý celer i s listy 2 stonky, hladkolistá petržel menší svazeček, nové koření 5 kuliček, černý pepř 10 kuliček, sůl dle chuti, drcený pepř dle chuti, vejce dle potřeby, máslo dle potřeby

Příprava

Masové vývary mám hodně v oblibě. Často a ráda kombinuji různé druhy masa, nejraději hovězí oháňku, kližku, jehněčí a kuřecí maso. Dlouhým a pomalým varem získá polévka silnou chuť, která spolu se zeleninou chutná báječně. Dnes jsem přidala i vaječné nudle.

Kuřecí i hovězí maso dáme do většího hrnce, přidáme petržel, očištěnou zeleninu, sůl. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu, přičemž sebereme případnou pěnu. Nakonec přidáme koření a necháme asi 4 hodinky lehce probublávat.

Hotový vývar scedíme, maso, mrkev a celer ponecháme.

Každé vajíčko rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a na másle z obou stran osmažíme. Hotovou omeletku rozkrájíme na proužky.

Polévku podáváme s vařeným masem, zeleninou a vaječnými nudlemi. Dozdobíme petrželkou.

2015-10-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI