Polévka z avokáda zpět

Ingredience:
kuřecí vývar500 mlčesnek2 stroužkystředně velká brambora1 ks
zralé avokádo1 kslimetka1/2 ks30% smetana50 ml
sůl dle chutichilli paprička dle chutiolej dle potřeby
libeček na ozdobu
kuřecí vývar 500 ml, česnek 2 stroužky, středně velká brambora 1 ks, zralé avokádo 1 ks, limetka 1/2 ks, 30% smetana 50 ml, sůl dle chuti, chilli paprička dle chuti, olej dle potřeby, libeček na ozdobu

Příprava

Avokádo se stalo stálicí v našem jídelníčku. Hlavně díky obsahu zdravých tuků, vitamínu C a železa. Ale i dalších vitamínů a minerálů. Co mě však zaujalo a asi není moc známé je obsah persinu, který je jedovatý zejména pro ptáky. Obdobně to platí i pro psy a kočky. Nebezpečné látky by sice měli být obsaženy nejvíce v listech a jádře, ale naše labradorka je velká chodící popelnice, schopná ukořistit právě tu pecku. Proto je to pro naší rodinu celkem zásadní informace a riskovat třeba olíznutí talíře od polévky asi nebudeme.

Najemno nasekaný česnek lehce osmahneme na kapce oleje, zalijeme vývarem, přidáme oloupanou na kostky nakrájenou bramboru a uvaříme ji doměkka. Přidáme smetanu, šťávu z půlky limetky a avokádo, které jsme předtím oloupali a zbavili pecky. Vše rozmixujeme. Dochutíme solí a při podávání přimícháme najemno pokrájenou chilli papričku a nasekaný libeček.

2016-02-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI