Pórková polévka s mrkví a cizrnou zpět

Ingredience:
pórek1 ksmáslo1 lžícemrkev2 ks
brmbory3 kscizrna1 plechovkakokosová smetana100 ml
voda1 lkurkuma špetkamuškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
pórek 1 ks, máslo 1 lžíce, mrkev 2 ks, brmbory 3 ks, cizrna 1 plechovka, kokosová smetana 100 ml, voda 1 l, kurkuma špetka, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti

Příprava

Hodně lidí se ptá, jestli lze různá jídla vařit i z cizrny v nálevu neboli v plechovce. Ano, lez vařit jak polévky a omáčky, ale dokonce i moučníky. To byste koukali, jak chutná dezert z cizrny, mňam!

Mrkev a brambory si oškrábeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci si rozehřejeme lžíci másla, přidáme pórek a cca 3 minuty restujeme. Poté přisypeme mrkev a brambory, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
Cizrnu si scedíme, a jakmile je zelenina v polévce měkká, polovinu cizrny do ní přisypeme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Poté přilijeme smetanu, okořeníme kurkumou a muškátovým oříškem, případně dosolíme. Do takto hotové polévky přisypeme druhou polovinu cizrny, a vše společně krátce prohřejeme.
Dobrou chuť!

2016-01-18 Polévky

Poznámka

Kdo by chtěl polévku trošku ostřejší, může do ní přidat špetku chilli.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI