Rajčatová polévka s červenou čočkou zpět

Ingredience na restování základu:
olivový olej1 lžícemenší cibule1 ksmrkev na kostičky1 ks
celer na kostičky1 kousekoregano1 špetkačerstvá bazalka1 hrstička
sůl1 špetka
Poté přidáme:
nakrájená rajčata v nálevu1 plechovkamalý rajčatový protlak1 ksčervená čočka vařená1 hrstka
zeleninový bujón1 kostkavoda600-700 ml
olivový olej 1 lžíce, menší cibule 1 ks, mrkev na kostičky 1 ks, celer na kostičky 1 kousek, oregano 1 špetka, čerstvá bazalka 1 hrstička, sůl 1 špetka, nakrájená rajčata v nálevu 1 plechovka, malý rajčatový protlak 1 ks, červená čočka vařená 1 hrstka, zeleninový bujón 1 kostka, voda 600-700 ml

Příprava

Kouzlo polévek ke snídani jsem objevila až v posledním roce a od té doby se pravidelně objevují na mém snídaňovém menu. V chladných dnech horká polévka skvěle prohřeje, ve dnech teplých naopak vlažná polévka ochladí a výborně hydratuje. Navíc je to rychlá snídaně, pokud si ji připravíte den předem.

Nejprve si na lžíci olivového oleje orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu dle ingrediencí. Okořeníme a přidáme další přísady, které zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si již připravili. Polévku necháme vařit asi půl hodinky a poté vypínáme sporák.
Při servírování můžeme přimíchat špetku lahůdkového droždí a případně dokořenit bylinkami.

Doboru chuť!

2015-09-02 Polévky

Poznámka

Výborně chutná s opraženými dýňovými či slunečnicovými semínky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI