Vývar: | |||||
slepice | 1 kg | kořen petržele | 1 ks | mrkev | 2 ks |
malý celer s natí | 1 ks | bobkový list | 4 ks | nové koření | 8 kuliček |
růžová sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Máslová zelenina: | |||||
mrkev | 2 ks | kořen petržele | 1 ks | hrášek | 2 hrsti |
máslo | 2 lžíce | ||||
Vaječný svitek: | |||||
vejce | 2 ks | rýžová krupička | 2 lžíce | pažitka | hrst |
růžová sůl | dle chuti | řepkový olej | dle potřeby |
Marodíme. Všichni. A na nic nemáme chuť. Tak snad nám alespoň tahle posilující polévka dodá trochu energie a vyžene bacily z těla pryč.
Celou slepici dáme společně s očištěnou zeleninou, celerovou natí a divokým kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme polévku táhnout cca 3 hodiny. Slijeme a obereme maso.
Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na nudličky jillian a společně s hráškem krátce orestujeme na másle.
Do vývaru vložíme pokrájené maso, máslovou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně zamícháme žloutky, pažitku, sůl a mouku. Hmotu rozprostřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a pečeme na mírném plameni z obou stran. Krájíme na kostičky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI